Jäsenkirje 2012

Puheenjohtajan tervehdys

Siilinjärvi 1.1.2012

Hyvät sukulaiset

Mikä voikaan olla parempi päivä kirjoittaa teille kuin vuoden ensimmäinen! Toivottavasti vuosi vaihtui jokaisen teidän kohdalla onnekkaasti. Jo vuosia on veljeni Unto Häkkinen haalinut teitä, hyvät sukulaiset, kasaan ja tarkoitus on latoa meidät yhteen ja samaan kirjaan niin, että tulevatkin sukupolvet voivat saada tietoa juuristaan.

On ollut riemastuttavaa löytää uusia sukulaisia ja tutustua jo tiedossa oleviin aikaisempaa paremmin. Sukukirjan aikaansaaminen on kova puristus sekä ajallisesti, että taloudellisesti. Tahdomme, että kirjassa on paljon kuvia ja tarinoita kaiken numeraalisen tiedon lisäksi. Unto on ahkeroinut kovasti tämän tavoitteen toteutumiseksi.

Olemme pitäneet kaksi sukukokousta Tervossa ja seuraava on vuonna 2014. Ennen sitä olemme saaneet käsiimme ensimmäisen sukukirjan, joka toivottavasti kuluu ahkerasta lukemisesta. Sukukokoukset ovat saaneet hyvän vastaanoton ja arvioinnin, joten voimme hyvällä mielellä odottaa seuraavia.

Suvussamme on paljon taitavia esiintyjiä ja kädentaitajia, joten olemme päättäneet, että seuraavassa sukukokouksessa päästämme osaamisen ja esiintymisen lahjat todella valloilleen. Ohjelma tulee olemaan entistäkin monipuolisempi. Viime kesänäkin oli aivan ihana kuunnella ja katsella ohjelmaa ja näyttelyä.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin tänä vuonna pitäisi sukukirjan valmistua. Toivomme, että mahdollisimman moni voisi tehdä etukäteistilauksen, jotta osaisimme painattaa kirjoja riittävän määrän. Kun kirja on valmistumaisillaan, pyydämme tilanneilta etukäteismaksun, jotta voimme suoriutua painatuskustannuksista. Tämä on tavallinen tapa omakustannuskirjoissa.

Olen kovin ylpeä siitä, että meitä Häkkisiä on niin paljon. Niin paljon ihmisiä, joita voi pitää läheisenä ja joiden puoleen voi tarvittaessa kääntyä. Tuntuu hyvältä, että meillä on paljon yhteistä kokemusta ja osaamista. Näin voimme jakaa asioita ja ajatuksia toistemme kanssa.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille Hyvää alkanutta vuotta 2012!

Sukuseuran puheenjohtaja

Sukututkimus

Loviisassa 3.1.2012

Tervehdys sukulaiset

Syksyllä vuonna 2007 aloitin tietojen keräilyn suvustamme. Samana syksynä lähettelin ensimmäiset kirjeet kyselykaavakkeitten kera. Kuluneiden vuosien aikana olen häirinnyt teitä runsailla puhelinsoitoilla ja kotikäynneillä monissa eri kodeissa.  Joka paikassa olen saanut hyvän ja vieraanvaraisen vastaanoton ja olen siitä kiitollinen, olette myös suhtautuneet hyvin myönteisesti ja jopa innostuneesti sukumme vaiheiden tutkintaan.

Sukututkimus on paljon aikaa vievää mutta mielenkiintoista puuhastelua, toisinaan tietoja tulee tulvimalla, joskus jonkin tiedon esiin kaivamiseen menee useita kuukausia, jopa vuosia.

Hyvät sukulaiset, ensimmäinen määränpää häämöttää ja on aika saada tiedot kirjan muotoon. Tekstien tarkastus ja muokkaus on aloitettu, kirjan painatus on alustavasti suunniteltu tapahtuvaksi kuluvan vuoden loppupuolella.

Vuosien aikana keräämiini tietoihin on todennäköisesti tullut muutoksia, lapsia on syntynyt, on menty vihille ja erottu ym. Mikäli tietoihinne on tullut muutoksia, ilmoittakaa niistä minulle sähköpostilla, kirjeitse tai soita tietosi puhelimella, jotta voin korjata tiedot ajan tasalle. Myös palauttamattomat kyselykaavakkeet olisi oltava käytettävissäni viimeistään 31.3.2012 mennessä.

Tulevaan kirjaan kaivataan edelleen tarinoita ja kertomuksia eri sukuhaarojen vaiheista. Aapelin sukuhaarasta/hänen lapsistaan, Pekasta, Edlasta, Aapelista ja Paavon jälkeläisistä on kirjoituksia, mutta Liisan ja Juhon muisteloita olisin vielä kaivannut.

Löytyykö sanantaitajaa Johan Asser Häkkisen sukuhaarasta? Samoin odottelen muistoja ja kertomuksia Paul Häkkisen sukuhaarasta eli laittakaapa perimätiedot ja kertomukset tekstimuotoon ja lähettäkää minulle.

Yhteydenottoja odotellen,

Unto Häkkinen

Sukututkija

Jäsenasiat

Sukuseuran jäsenmaksu vuodelle 2012 on 10 €  ja se tulee maksaa sukuseuran tilille IBAN tilinumero FI9287000710191145 (SAMPO 870007-10191145). Halutessasi voit maksaa sen sijaan ainaisjäsenmaksun 150 €, jolloin vuosittaisista jäsenmaksuista ei tarvitse enää huolehtia.

Uusien jäsenten tulee lisäksi lähettää henkilötietonsa sähköpostiosoitteeseen

marko.hakkinen@pp4.inet.fi. Jäsenmaksut ovat tärkeä osa sukuseuran toiminnan rahoittamista, joten toivomme että mahdollisimman monet teistä liittyisivät sukuseuran jäseniksi ja myös jatkaisivat jäsenyyttään vuosittain.

T-paita

Vuoden 2012 keväällä on tarkoitus aloittaa sukuseuran tunnuksin varustettujen t-paitojen myynti. Tiedossamme ei vielä ole tulevan t-paidan lopullista hintaa mutta yhden paidan hinnan ylärajaksi olemme asettaneet 20 euroa.

Toivoisimme, että ne henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan itselleen sukuseuran paidan, lähettäisivät sähköpostia osoitteeseen marko.hakkinen@pp4.inet.fi. Tällä tavoin saisimme tarkemman arvion siitä, kuinka paljon yksittäinen paita tulisi maksamaan. Tämä kysely ei sido ketään vielä ostamaan t-paitaa.

Varsinaiset sitovat tilaukset tullaan ottamaan vastaan kun olemme saaneet tarkennettua t-paitojen hintoja tämän alustavan kyselyn perusteella. Tästä tullaan tiedottamaan vielä erikseen sähköpostin ja sukuseuran nettisivujen kautta.

Vaihtoehdot t-paidan pohjaväriksi ovat valkoinen ja musta, johon tunnus painatetaan vasempaan rintaan. Ohessa suuntaa antavia kuvia millaisilta painatetut paidat tulevat mahdollisesti näyttämään.

lady_fitLady Fit – malli t-paita_musta_malliPerusmalli