Sukututkimuksen vaiheita

Sukuseuran sukututkijana toiminut Unto Häkkinen on koostanut verkkosivustojen sisällön. Unto teki laajan tutkimuksen Juho Erkinpoika Häkkisen jälkipolvista ja teki lopulta myös sukukirjan Häkkisiä Saarijärveltä Savoon ja Sälinkäälle. Juho Erkinpoikaa koskevat kysymykset voi osoittaa Untolle. Tämän hetkistä sukututkimusta koskevat tiedustelut Virpille. Sukutukijoiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Meidän maallikko sukutukijoiden tiedot ja taidot ovat rajalliset, siksi sukuseuran on antanut toimeksiannon sukututkija Ari Kolehmaiselle selvittää Häkkisten varhaisvaiheet 1600-1700-luvuilla, tutkimuksen on määrä valmistua kesään 2020 mennessä.

Sukututkimusvastuu siirtyi Untolta Virpi Lemmetylle alkuvuodesta 2018. Virpi on keskittynyt tutkimuksissaan Liisa Erkintyttären jälkipolviin, joita ei Unto ollut tutkinut. Kun suku levisi Juho Erkinpojan mukana Keski-Suomesta Savoon ja Etelä-Suomeen ovat Liisa Erkintyttären jälkipolvet jääneet suurelta osin asumaan Saarijärvelle ja sen lähialuille. Liisa Erkintyttären jälkipolvissa esiintyy muun muassa seuraavia sukunimiä: Hirvonen, Saarela, Parkkonen.

Sukunimenä Häkkinen mainitaan ensimmäisiä kertoja 1700-luvun lopulla muodossa Häcki, 1800-luvun puolella vakiintuu muoto Häkkinen. Sukunimi on pääsääntöisesti käytössä vain miehillä, esimerkiksi Liisa Erkintyttären kohdalla ei mainita sukunimeä Häkkinen kertaakaan vaikka naiset yleisesti käyttivät syntymäsukunimeään aina 1800-luvun lopulle asti avioiduttuaankin.

Tietoja Juho Erkinpojasta.

Tietoja Liisa Erkintyttärestä.